Un SITE AȘA CUM EEU2020, de bine: 6/12
Un SITE AȘA CUM EEU2020, de bine: 6/12
EUSuntem Povești

2020, de bine: 6/12

Iunie 2020. Emoții pentru Roxi, la examenul de Evaluare Națională. În paranteză fie spus – ea a mărturisit că s-a concentrat și s-a pregătit mai bine, a lucrat mai mult, pentru examen așa, stând acasă. Nu și-a mai risipit atenția în 100 de direcții.

Și de altfel s-a văzut în rezultate: a luat 10 la matematică, fără greșeală, și fără să facă meditații! Și 9.60 la română – a greșit un subiect de 20 de sutimi și probabil i-au mai scăzut 20 sutimi – pentru scris, am crezut eu. Mereu am avut cu ea discuția legată de scris, de aranjare în pagină, i-am explicat cât de mult contează prima impresie pe care și-o face profesorul care corectează, când îi vede lucrarea. Dar după examen ea mi-a spus: „Mami, dacă ai fi văzut ce frumos am scris! Ai fi mândră de mine!” Așa că i-am promis ca dacă am ocazia, am să văd!

Nu am făcut contestație, era o diferență prea mică și nici nu mi-era clar cum se interpreteză… Dar am solicitat să văd lucrarea. Știți cum e asta, ați cerut vreodată? Poți cere să vezi lucrarea așa, pentru cultura generală, sau ca să îți confirmi că a avut dreptate copilul să creadă că voi fi mândră de ea. Dar nu se mai poate schimba nimic din notare. În plus, lucrarea e scanată și mi s-a permis doar să văd – fără să fac poze – scanarea pe un ecran, într-o anumită sală de clasă, la o anumită școală din sector, la o anumită oră și zi, însoțită de un profesor, în urma unei programări prealabile. Până aici, civilizat – deși cam restrictiv. Doar că nu s-au asigurat că se și vede ce e scanat, pentru că pe ecran nu vedeam mai nimic! Noroc că m-a lăsat profesoara aceea să mă ut direct pe laptopul ei, de pe care pusese proiecția pe ecran. Dar oricum, pot să spun (glumind) că mai mult mi-am imaginat că am văzut lucrarea Roxanei! 🙂

Și într-adevăr, scrisese foarte frumos și aranjat în pagină, și nu am găsit nici o altă greșeală în toată lucrarea! Și credeți-mă că am învățat pentru Evaluare cot la cot cu ea! 🙂 Deci de fapt nota ar fi trebuit să fie 9.80.

Dar e bine, a avut media 9.83, a intrat la liceul pe care și l-a dorit (Vianu), doar la 1-2 licee din București nu ar fi intrat, poate, cu nota asta, și de altfel nici nu și-a dorit la acelea. Și oricât s-a supărat ea pe mine că am pus-o pe Facebook (nu știu cine m-o fi dat de gol :))), nu am rezistat să nu mă laud cu absolventa mea de gimnaziu și proaspă-tă liceancă! 🙂 Prea sunt mândră de ea, a muncit cum nu se credea nici ea în stare, și uite că a reușit!

La ieșirea de la examen le-am pregătit absolvenților o surpriză, împreună cu școala: robele, tocile și eșarfele de absolvire.

Mi-a părut rău că nu au avut parte de o petrecere de absolvire, pentru că discuțiile demarate la școală, cu o firmă organizatoare, încă din ianuarie vizau o ceremonie de absolvire pentru toată școala, în jur de 180 de elevi absolvenți, plus profesori și invitați, deci în jur de 200 de persoane, ceea ce în condițiile pandemiei ar fi fost exclus! Și nici nu m-am simțit în stare să propun și/sau să mă ocup de ceva mai mic, doar cu clasa lor. A rămas așa… fără festivitate. Iar festivitatea online organizată de școală mi-a adus din nou lacrimi în ochi de frustrarea de a o vedea pe fii-mea în robă de absolventă… pe o scenă virtuală. Oricum, mai bine decât deloc. Era nevoie de ceva, care să joace rolul ritualului de trecere, de traversare dintr-o etapă (a gimnaziului) în alta (a liceului).

2 mai, de pe faleză.

Am sărbătorit cu o ieșire de un weekend la 2 mai, la gazda noastră de ani de zile – s-o țină Dumnezeu sănătoasă, că pentru noi, cu ajutorul ei, Marea Neagră înseamnă doar 2 mai, și de obicei, extra-sezon. Dar și acolo, cu excepția zilei de vineri, în weekend mi s-a părut foarte aglomerat – poate nu era mai rău ca în alți ani, dar după luni de zile petrecute în casă și curte, între 4 persoane și-un câine, orice mai mult de-atât mi se părea aglomerat și făceam criză de agora-fobie :))

Iar câinele îl dusesem la țară cu prima ocazie, în primul weekend din iunie, ca să se bucure de mai mult stat la aer, cu mama, în curtea în care mergeam și noi la bunici, când eram copii. Cu alte cuvinte, acum am dus-o pe Linda la bunici :))

Iarba e mai verde la țară, și mingea mai minge :))

Mulțumesc, iunie 2020, pentru rezultatele la Evaluare ale fiică-mii, pentru că am reușit să vedem marea, chiar și așa, scurt, și am continuat să fim sănătoși acasă!

Hi, I’m Anca

Blog de familie, căţel şi purcel, de plimbări, vacanţe şi concedii fără plată, de poveşti, istorii şi geografii, de frustrări, complexe şi isterii, de bârfe, superstiţii şi prejudecăţi, de exclamaţii, afirmaţii şi interogaţii, de dor şi corazon de papel... Blog marca Ilie. Anca Ilie. După pregătirea academică, sunt filolog clasicist (absolventă de Studii Clasice, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti), cu 3 masterate: Clasice, comunicare şi relaţii publice la SNSPA şi istorie la Central European University, Ungaria. Am adunat un deceniu de presă de specialitate - IT&C - sute de reportaje, interviuri, studii de caz, studii de piaţă pe teme de tehnologia informaţiei şi comunicaţii; apoi organizare de evenimente ; apoi m-am jucat "serios" cu cuvintele scrise, pe care le-am combinat pe B24Kids (articole, recenzii, prezentări, live blogging de la evenimente de parenting etc) sau le-am tradus (cărți non-ficion, beletristică sau diverse documente). Şi-apoi, am şi două colege de joacă de toată isprava, în cele două fiice ale mele - Roxana şi Ilinca. Online m-am jucat cu "Blog de tot felul" - Blogonovela1.Blogspot.com, şi îi anunţ şi pe alţi părinţi despre evenimentele jucăuşe pentru copiii lor în "Gazeta culturală a copiilor" - B24Kids.Blogspot.com. Dintre ocupaţiile prezente sau trecute găsiţi câteva prin paginile alăturate - ceva contribuţii la revistele online Club Diverta şi Catchy.ro, traduceri de carte - au apărut câteva zeci de cărţi în traducerea mea la editurile RAO, Litera. Dar şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Mă găsiți pe email la [email protected] Facebook/anca.c.ilie Instagram/anca.c.ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *