B24Kids

Blogul B24kids.blogspot.com se mută pe pagina de facebook B24Kids by Anca Ilie.

În 2009 deschideam blogul B24Kids pe Blogspot. În care am investit, cu mare drag, ore și ore și zile și nopți de muncă! Am participat la zeci de conferințe de parenting, educație și dezvoltare, cu specialiști din țară și din străinătate, conferințe pentru tinerii părinți la început de drum, de unde am făcut live blogging sau am sintetizat ideile în articole. Am adunat laolaltă, structurate, programe, proiecte și activități pentru copii – piese de teatru la Țăndărică, Ion Creangă și teatre independente, lansări de carte pentru copii, multe cărți pentru copii și adolescenți, le-am pierdut cu timpul șirul și socoteala.

Pe toate (sau, ok, cât mai multe, câte aflam și apucam) le puneam pe căprării, cu acribie filologică, pe blogul B24kids de pe Blogspot: Ateliere, Cărți, Edituri, Teatre, Posturi de radio, Muzee… etc.

Dacă îmi plăcea ce fac? Enorm! Se potrivea cu firea mea oleacă OCD (obsessive compulsive disorder), care vrea să sorteze totul, să pună în sertare potrivite, cu etichete corecte. Și în plus, se mai potrivea și cu dorința mea de a ajuta. Acum ajutam (sau așa îmi place să cred că făceam) părinții în căutare de modalități de a petrece timp liber de calitate alături de copii, cu sugestii, recomandări, idei… de care auzeam și eu, le căutam prin internetul ăsta larg, sau poate doar zăream un afiș prin oraș, sau primeam chiar un comunicat.

Căci, da, cu timpul am reușit să creez obișnuința pe de o parte a părinților de a căuta aici, pe B24kids, idei, dar și a furnizorilor de astfel de servicii de a mi le trimite, pentru a le organiza eu și a le pune frumos într-un program pe săptămâni, zile și ore.

Dar time flies, și în 2019 am închis blogul pe blogspot. Dar nu închid ușa ideii de ajutor – iar OCD sunt cât oi fi! :))

Pe actualul domeniu ancailie.ro anunț uneori recomandări pentru părinți sau adolescenți. În plus, încerc să dezvolt (mulțumesc pentru ajutor!) comunitatea existentă în jurul paginii de facebook B24Kids by Anca Ilie – aici postez mai des recomandările din domeniu.