B24KIDS

A fost odată un blog de… să zicem, de parenting. Se născuse în 2009 și se numea: „B24kids – Gazeta culturală pentru copii”. Era pe platforma Blogspot și era el un blog pentru părinți, care prezenta activități pentru copii, ateliere, creație, piese de teatru, recenzii de cărți pentru copii și părinți, jocuri și jucării, conferințe și evenimente pentru părinți… și altele asemenea.

Am participat la zeci, poate sute de evenimente de parenting, educație și dezvoltare, cu specialiști din țară și din străinătate, pentru tinerii părinți la început de drum, de unde am făcut live blogging sau am sintetizat ideile în articole. Am adunat laolaltă, structurate, programe, proiecte și activități pentru copii – piese de teatru la Țăndărică, Ion Creangă și teatre independente, lansări de carte pentru copii, multe cărți pentru copii și adolescenți, le-am pierdut cu timpul șirul.

Pe toate (sau, ok, cât mai multe, câte aflam și apucam) le puneam pe căprării, cu acribie filologică, pe blogul B24kids de pe Blogspot: Ateliere, Cărți, Edituri, Teatre, Posturi de radio, Muzee… etc.

Îmi plăcea foarte mult să fac asta! Se potrivea cu firea mea organizată, care vrea să sorteze totul, să pună în sertare potrivite, cu etichete corecte. Și în plus, se mai potrivea și cu dorința mea de a ajuta – ajutam părinții în căutare de modalități de a petrece timp liber de calitate alături de copii, cu sugestii, recomandări, idei… de care auzeam și eu, le căutam prin internetul ăsta larg, sau poate doar zăream un afiș prin oraș, sau primeam un comunicat.

Cu timpul am reușit să creez obișnuința pe de o parte a părinților de a căuta pe B24kids idei, dar și a furnizorilor de astfel de servicii de a mi le trimite, pentru a le organiza eu și a le pune frumos într-un program pe săptămâni, zile și ore.

Dar vremurile s-au schimbat, informația a devenit tot mai ușor de găsit de către oricine, este practic în vârfurile degetelor cu care căutăm pe telefon. Așa că în 2019, când a împlinit 10 ani, blogul B24Kids s-a adaptat vremurilor și s-a mutat din căsuța de pe blogspot, într-o simplă pagină de facebook, numită „B24Kids by Anca Ilie”. S-a sintetizat. S-a simplificat. S-a împuținat, căci postările aici au devenit mai rare.

Pe actualul domeniu ancailie.ro anunț uneori recomandări pentru părinți sau adolescenți. Mai ales că, după 2 ani de (aproape) izolare, fără evenimente face to face, 2 ani de zoom și online, au reînceput atelierele, conferințele, spectacolele în carne și oase.

Iar eu am revenit la a transmite un gând, un rezumat, o idee de la sau despre unele dintre evenimentele pentru copii, adolescenți și părinți. Uneori aici, de cele mai multe ori, doar pe pagina B24Kids de pe facebook.