Efectul ”cyber”. Conferință pentru părinți, pe 12 octombrie

Ia o pauză scurtă de la ce faci și gândește-te:

1. Copilul are accese de furie sau devine agresiv atunci când îi ceri să se oprească din folosirea ecranelor?
2. Copilul devine agitat atunci când îi ceri să se oprească din folosirea ecranelor sau se simte mai bine şi mai calm atunci când le foloseşte?
3. Copilul minte în legătură cu folosirea ecranelor sau se ascunde undeva pentru a nu fi văzut că le foloseşte?
4. Copilul arată lipsă de interes faţă de alte lucruri care nu sunt conectate la ecrane (de exemplu: joaca fără ecrane, mersul la şcoală, jocul cu alţi copii)?
5. Copilul preferă să petreacă timp pe ecrane în loc să petreacă timp cu prietenii şi nu este interesat de nimic altceva decât de folosirea ecranelor?
6. Copilul refuză să meargă la culcare din cauza folosirii ecranelor sau are dificultăţi în a dormi fără ele?
7. Copilul pare preocupat de folosirea ecranelor şi le foloseşte pe o durată de timp tot mai mare?
8. Copilul spune că viaţa e plictisitoare fără ecrane iar folosirea acestora este singurul lucru care pare să îl motiveze pe copil?

Dacă ai răspuns DA la cel puţin 3 din întrebările de mai sus înseamnă că există un risc asociat cu modul în care copilul tău folosește ecranele.
(*Prin ecrane intelegem tablete, telefoane mobile inteligente, ipad-uri, ipod-uri, calculatoare, laptopturi, televizoare. Sursa: Dr. Kimberly S. Young, „The 3-6-9-12 Parenting guidelines for technology use at home.”)

Pe 12 octombrie, cei de la English Kids Academy o vor avea ca invitat pe Dr. Mary Aiken, cyberpsiholog, expert de top în cyberpsihologie la nivel mondial, pentru a participa la ceea ce își propune a fi cea mai mare conferință despre efectul tehnologiei asupra copiilor și tinerilor.

Dr. Mary Aiken este autor al cărții „The Cyber Effect”. Psihologia comportamentului uman în mediul online, iar în timpul evenimentului va fi lansată versiunea în limba română a volumului, un ghid esenţial pentru părinţii care îşi cresc copiii în era tehnologiei. 

Mai multe detalii despre program și ceilalți participanți care vor vorbi la conferință, puteți găsi pe pagina evenimentului de pe Facebook: https://www.facebook.com/events/513990209407031/


Categories:

Tags:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *