B24Kids

În urmă cu aproape 10 ani deschideam blogul B24Kids pe Blogspot. Dintr-o mare neîncredere în forțele proprii (sau să-i zicem, modestie exagerată), nu am investit în acest blog bani pentru imagine sau promovare. Nu m-am lăudat cu ce fac, abia dacă am menționat cui mă întreba. Și din bunătatea unui prieten am sigla B24Kids 🙂

Dar am investit, cu mare drag, ore și ore și zile și nopți de muncă! Am scuturat din Internet programe, proiecte și activități pentru copii la vremea când nu prea existau astfel de programe special dedicate copiilor – în afară de teatrele Țăndărică și Ion Creangă, cu piesele aferente. Dar cu timpul au început să apară. Piese de teatru independent(e), ateliere, lansări de carte pentru copii, multe cărți pentru copii și adolescenți, le-am pierdut cu timpul șirul și socoteala; conferințe pe teme de educație, cu invitați cunoscuți din străinătate, conferințe pentru tinerii părinți la început de drum… you name it!

Pe toate (sau, ok, cât mai multe, câte aflam și apucam) le puneam pe căprării, cu acribie filologică, pe blogul B24kids de pe Blogspot: Ateliere, Cărți, Edituri, Teatre, Posturi de radio, Muzee… etc.

Dacă îmi plăcea ce fac? Enorm! Se potrivea cu firea mea oleacă OCB, care vrea să sorteze totul, să pună în sertare potrivite, cu etichete corecte. Și în plus, se mai potrivea și cu dorința mea de a ajuta. Acum ajutam (sau așa îmi place să cred că făceam) părinții în căutare de modalități de a petrece timp liber de calitate alături de copii, cu sugestii, recomandări, idei… de care auzeam și eu, le căutam prin internetul ăsta larg, sau poate doar zăream un afiș prin oraș, sau primeam chiar un comunicat.

Căci, da, cu timpul am reușit cu brio, zic eu (fără modestie, de data asta) să creez obișnuința pe de o parte a părinților de a căuta aici, pe B24kids, idei, dar și a furnizorilor de astfel de servicii de a mi le trimite, pentru a le sedimenta eu și a le pune frumos într-un program pe săprămâni, zile și ore.

Dacă îmi aducea și alt fel de satisfacții munca asta? Da! Sunt excepții care constau în invitații la evenimente pentru copii (dar ai mei sunt deja ”adolescenți-care-nu-vor-să-meargă-nicăieri-cu-mama”) sau pentru părinți (pe care sincer, le onorez de câte ori pot cu mare drag, pentru a aduna idei pentru părinți, dar și din interes personal, recunosc). În rest… bani peșin, contravaloarea serviciilor de promovare pe care le fac, nu am văzut decât o dată sau de două ori în acești aproape 10 ani (știți voi cine sunteți ăia, vă mulțumesc că ați înțeles că nu pot plăti facturi cu o invitație la teatru!).

So… am decis să închid și-așa perimatul blog pe blogspot. Dar nu închid ușa ideii de ajutor – iar OCB sunt cât oi fi! :))

În schimb am investit (minimal) în propriul domeniu, acesta. Pe care iată, există acum rubrica de recomandări pentru părinți B24Kids.

În plus, încerc să dezvolt (mulțumesc pentru ajutor!) comunitatea existentă în jurul paginii de facebook B24Kids by Anca Ilie.

Și atât! Back to work și sper să ne vedem pe aici, ce ziceți?