Un SITE AȘA CUM EEU2020, de bine: 1/12
Un SITE AȘA CUM EEU2020, de bine: 1/12
EUTuristice

2020, de bine: 1/12

Anul ăsta a fost… ca nici un altul! Dar a adus și câte ceva bun, totuși. Așa că, în spirit optimist, în 12 episoade – de azi până la sfârșitul anului – mi-am propus să văd ce mi-a adus mie și familiei mele bun anul 2020.

Azi, episodul 1/12: ianuarie 2020

Îmi doream de mult, cam de când mă știu, să merg iarna într-un loc unde nu e chiar așa de frig ca la noi, și să văd marea, iarna. 1 ianuarie 2020 ne-a prins în Italia, în drum spre schi (eu tot nu mă încumet să mai încerc, de la episodul cu tromboza, dar asta e altă discuție).

La malul mării Adriatice, la Grado, pe o vreme primăvăratică. Zilele următoare am vizitat alte atracții de mult așteptate – Veneția cu porumbeii și pescărușii din piața San Marco și Verona. La Veneția am fost imediat după inundație, dar am înțeles că asta se întâmplă aproape în fiecare an, și abia că am prins mai liber, am putut să admirăm în voie clădirile și să ne plimbăm cu vaporetto. Dar după-amiază s-a făcut ceață și era cât pe ce să nu ne mai putem întoarce de pe insula Murano. La Verona, la balconul Julietei, era mare adunare de oameni!

1/12: mulțumesc lui 2020 că am ajuns în Italia, la mare, la Veneția, Verona și la schi!

@fotografii din arhiva personală

Veneția, piața San Marco
Apus de soare pe Adriatica, la Grado
Veneția, desigur 🙂
Veneția
Undeva în Verona
Hi, I’m Anca

Blog de familie, căţel şi purcel, de plimbări, vacanţe şi concedii fără plată, de poveşti, istorii şi geografii, de frustrări, complexe şi isterii, de bârfe, superstiţii şi prejudecăţi, de exclamaţii, afirmaţii şi interogaţii, de dor şi corazon de papel... Blog marca Ilie. Anca Ilie. După pregătirea academică, sunt filolog clasicist (absolventă de Studii Clasice, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti), cu 3 masterate: Clasice, comunicare şi relaţii publice la SNSPA şi istorie la Central European University, Ungaria. Am adunat un deceniu de presă de specialitate - IT&C - sute de reportaje, interviuri, studii de caz, studii de piaţă pe teme de tehnologia informaţiei şi comunicaţii; apoi organizare de evenimente ; apoi m-am jucat "serios" cu cuvintele scrise, pe care le-am combinat pe B24Kids (articole, recenzii, prezentări, live blogging de la evenimente de parenting etc) sau le-am tradus (cărți non-ficion, beletristică sau diverse documente). Şi-apoi, am şi două colege de joacă de toată isprava, în cele două fiice ale mele - Roxana şi Ilinca. Online m-am jucat cu "Blog de tot felul" - Blogonovela1.Blogspot.com, şi îi anunţ şi pe alţi părinţi despre evenimentele jucăuşe pentru copiii lor în "Gazeta culturală a copiilor" - B24Kids.Blogspot.com. Dintre ocupaţiile prezente sau trecute găsiţi câteva prin paginile alăturate - ceva contribuţii la revistele online Club Diverta şi Catchy.ro, traduceri de carte - au apărut câteva zeci de cărţi în traducerea mea la editurile RAO, Litera. Dar şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Mă găsiți pe email la [email protected] Facebook/anca.c.ilie Instagram/anca.c.ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *