Pandișpan cu caise Iza

E vremea caiselor și mi-am amintit de rețeta de pandișpan cu caise de la prietena mea Iza.

Mai întâi am văzut o poză la ea, la Iza. Apetisantă e puțin spus! Îmi venea să mușc din monitor! Cu toată dieta mea! Mă rog, nu e chiar o dietă în toată puterea cuvântului, doar că încerc cât pot și când pot să evit ce îngrașă.

I-am spus atunci Izei, în comentarii, că fac și eu această prăjitură (cînd o fac), și tot după rețeta ei, pe care mi-a dat-o acum hăt, cîțiva ani. Ba mai mult chiar, în caietul meu cu rețete prăjitura poartă numele Izei. Și am fost provocată să dau rețeta. Iat-o acum aici:

Mai pe larg explicat, treaba stă așa:

Ingrediente:
6 ouă
400 grame de zahăr
200 ml ulei
400 grame făină
1 praf de copt stins (așa făceam prăjitura atunci, acum pun praful de copt nestins)
caise fără sâmburi, tăiate felii (cantitativ, cam jumătate de kilogram, dar depinde și cât sunt de mari caisele, și tava)

Mod de preparare:
Albușurile se bat spumă, se amestecă cu zahărul, apoi cu gălbenușurile și uleiul, peste care se pun și se amestecă mai departe făina și praful de copt.
Se toarnă compoziția în tava de prăjitură, apoi se așează feliile de caise una lângă alta, de la început pe toată suprafața tăvii. Se dă la cuptor, iar când e gata (se verifică cu o scobitoare să nu se mai ia pe ea compoziție) se pudrează cu un pic de zahăr vanilat.

Poftă bună!


Categories:

Tags:


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *