Un SITE AȘA CUM EKids and TeensCe nu te învață la școală, înveți la Academia 1,61
Un SITE AȘA CUM EKids and TeensCe nu te învață la școală, înveți la Academia 1,61
Kids and Teens

Ce nu te învață la școală, înveți la Academia 1,61

Pentru că am avut experiențe plăcute cu cei de la Academia 1,61, îmi face plăcere să vă recomand, pentru copiii, adolescenții și tinerii voștri, cursurile pe care Academia 1,61 le ține în această toamnă. Găsiți mai multe detalii despre fiecare dintre ele pe site-ul organizatorilor.

1. Movie Debate Club – Octombrie – Noiembrie 2019
Dezbateri pe marginea filmelor. Un curs recomandat începând cu 10 ani (până spre 16, aș zice eu).

2. Real vs Fake NEWS  – Octombrie 2019
Fake news. Trump. Știri. Reclame. Brand. Imagini cu pisici. Life hacks. Filme Marvel. Super-eroi. Nerf-uri. PS4 versus xBox. Bio. Sport…. și multe alte cuvinte de care suntem înconjurați. Cursul le va explica copiilor de 10-14 ani cum să se descurce printre toate acestea, în 4 module decâte 2 ore.

Photo by Roman Kraft on Unsplash

3. Curs de FOTOGRAFIE – Octombrie 2019
Se știe că ”o imagine face cât o mie de cuvinte”, dar cum ajungem la acea imagine? Copiii și adolescenții de peste 10 ani pot învăța la cursul în 8 ședințe cu Mirel Holban, fotograf profesionist.

4. Ce NU te învață la ȘCOALĂ – curs de etică – Noiembrie 2019
Organizatorii spun: ”Ce încercăm noi prin acest curs este să le explicăm celor mici, pe înţelesul lor, că viaţa nu vine cu manual de instrucţiuni, dar că îşi pot crea propriul manual pentru fericire. Pentru că au informaţiile necesare în jurul lor. Trebuie doar să le identifice şi să le organizeze după propriul lor stil.” Pentru copii cu vârsta minimă de 10 ani.

Hi, I’m Anca

Blog de familie, căţel şi purcel, de plimbări, vacanţe şi concedii fără plată, de poveşti, istorii şi geografii, de frustrări, complexe şi isterii, de bârfe, superstiţii şi prejudecăţi, de exclamaţii, afirmaţii şi interogaţii, de dor şi corazon de papel... Blog marca Ilie. Anca Ilie. După pregătirea academică, sunt filolog clasicist (absolventă de Studii Clasice, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Universitatea Bucureşti), cu 3 masterate: Clasice, comunicare şi relaţii publice la SNSPA şi istorie la Central European University, Ungaria. Am adunat un deceniu de presă de specialitate - IT&C - sute de reportaje, interviuri, studii de caz, studii de piaţă pe teme de tehnologia informaţiei şi comunicaţii; apoi organizare de evenimente ; apoi m-am jucat "serios" cu cuvintele scrise, pe care le-am combinat pe B24Kids (articole, recenzii, prezentări, live blogging de la evenimente de parenting etc) sau le-am tradus (cărți non-ficion, beletristică sau diverse documente). Şi-apoi, am şi două colege de joacă de toată isprava, în cele două fiice ale mele - Roxana şi Ilinca. Online m-am jucat cu "Blog de tot felul" - Blogonovela1.Blogspot.com, şi îi anunţ şi pe alţi părinţi despre evenimentele jucăuşe pentru copiii lor în "Gazeta culturală a copiilor" - B24Kids.Blogspot.com. Dintre ocupaţiile prezente sau trecute găsiţi câteva prin paginile alăturate - ceva contribuţii la revistele online Club Diverta şi Catchy.ro, traduceri de carte - au apărut câteva zeci de cărţi în traducerea mea la editurile RAO, Litera. Dar şi alte variaţiuni pe aceeaşi temă. Mă găsiți pe email la [email protected] Facebook/anca.c.ilie Instagram/anca.c.ilie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *